Tør du prøve en form for terapi til psykiske udfordringer?

af | 2 dec, 2018 | Lifestyle

Sponsoreret

Metakognitiv terapi er en ny og veldokumenteret metode til behandling af psykiske udfordringer, der ofte skaber både hurtig og vedvarende bedring.

Det er forskning der står bag den nye psykologiske teori og metode, der hedder metakognitiv terapi. Forskningen viser, at mennesker med eksempelvis angst eller depression fortolker og bearbejder informationer fra omgivelserne anderledes end “raske” mennesker, og at det lige præcis er den bearbejdning, der er årsagen til deres psykiske lidelser.

Når man bearbejder informationer anderledes, så opstår det, der kaldes CAS, som er en overdreven bekymring og/eller grubleri, opmærksomhed på alt det, der kan gå galt og en uhensigtsmæssig mestringsstrategi/adfærd, der ofte vedligeholder problemerne. Og det er netop denne CAS, som metakognitiv terapi arbejder med og målet er at lære dig, hvordan du kan tage kontrol over disse tankemønstre. Derudover bliver det også undersøgt, om det er noget i din adfærd, der gør, at du mistrives. Eksempelvis analyseres der på dine antagelser om både dig selv og verden. Fokus er hele vejen igennem at lære dig, hvordan du kan vinde kontrollen over dine tanker og følelser og skabe trivsel og tryghed for dig selv.

Hvis det er noget, der falder i din interesse, så kan du se meget mere på re-view.dk.